Winkelwagen
0 product(en) € 0,00

Ons milieu

Onze CSR-manager aan het woord

Wij hebben voortdurend projecten om ervoor te zorgen dat de productie en het verpakkingsproces volledig duurzaam verlopen. Maar ik geloof er heilig in dat de kern van ons doel vooral behaald kan worden met transparantie. Pas als iedereen die voor het bedrijf werkt de achtergrond, feiten, en het gedachtegoed van ons bedrijf kent, kunnen we samen het verschil maken.

Daarom zijn we in 2010 begonnen met het duurzaam maken van onze kantoren. Een aanzienlijk gedeelte van ons leven speelt zich af op onze werkplekken, en met relatief kleine maatregelen kunnen wij daar al een verschil maken. Samen vonden we 4 verschillende criteria, welke tegen het einde van het jaar doorgevoerd moesten zijn. In 2011 zijn we verder gegaan met het veranderen van onze gewoonten en kwamen we gezamenlijk weer tot 4 nieuwe criteria om een zo duurzaam mogelijke werkplek te creëren.

Met onze "groene kantoren" en in-house educatie over verschillende sociale en milieu gerelateerde zaken, wakkerde de creatieve geest over onze eigen verantwoordelijkheid aan.

Vanuit deze gedachte begon de Scandinavische campagne "I LOVE SAVING PLANTS". Bedreigde plantensoorten werden opnieuw geplant in het oorspronkelijke gebied waar deze voorkwamen. Het is een prachtige campagne dat hopelijk wat aandacht schenkt aan de noodzaak van biodiversiteit en het ecosysteem van onze planeet. Wist jij bijvoorbeeld dat de tropische regenwouden, 7% van het hele aardoppervlak, de thuisbasis is van meer dan de helft van de planten en dieren die voorkomen? En dat de regenwouden de grootste bron voor de gezondheidszorg zijn?

Vandaag de dag probeert iedereen bij New Nordic continu zijn of haar steentje bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. New Nordic compenseert de CO 2-uitstoot van het bedrijf, redt bedreigde planten en vermindert houtkap via Jungle Farming, een door SUN gecertificeerd project. Daarnaast is het materiaal van de blister 100% afbreekbaar polypropyleen. De verpakkingen zijn gemaakt van 100% recyclebaar karton.

Ingrediënten

Net zoals de gebruiker van de New Nordic producten - zijn ook planten levende individuele organismen. Het selecteren van de soorten en de juiste gedeelten van deze planten is een wetenschap op zich. Maar juist deze wetenschap en dit soort vakmanschap is onze kracht. Wij bestuderen de verschillende gebruiken in alle culturen door de eeuwen heen voor een optimaal resultaat van onze producten. Onze natuurlijke ingrediënten komen daarom overal vandaan. Wij noemen het multiculturele kennis, universeel en sterk.